www.iiiWe.com » ۷ سازه‌ی پیشرو در معرفی معماری نوین

 صفحه شخصی گروه رسانه‌ای دیرین   
 
نام و نام خانوادگی: گروه رسانه‌ای دیرین
استان: اصفهان - شهرستان: اصفهان
شغل:  آگاهی‌رسانی تخصصی به متخصصانِ جامعه‌ی مهندسی
تاریخ عضویت:  1390/09/05
 روزنوشت ها    
 

 ۷ سازه‌ی پیشرو در معرفی معماری نوین بخش معماری

7

معماری با گذر از عصر دیجیتال و کامپیوتر در دهه‌ی اخیر به‌ژرفی تحت تأثیر تحولی قرار گرفته که شماری از منتقدان آن را «انقلاب صنعتی سوم» می‌نامند. در این روزنوشت هفت نمونه از پروژه‌های معماری در طیفی گوناگون از نمونه‌های مهندسی تا آثار صنعتی و هنری ارائه شده است؛ پروژه‌هایی که ۸۰ سال پس از انتشار مقاله‌ی نوگرای لکوربوزیه و گشوده شدن افق‌های تازه به روی معماری نوین ساخته شده‌اند.

به گزارش پایگاه خبری«عصر ساختمان»، با ابهامات قابل‌توجهی که در زمینه هنر، صنعت و اخلاق در بحث معماری معاصر به وجود آمده، پروژه‌هایی که از مزایای تکنولوژی‌های جدید بهره می‌برند، اغلب به خاطر ماهیت غیرضروری و تساهل گرای‌شان مورد نقد قرار می‌گیرند. از سویی دیگر، شاخه‌ای از معماری پدید‌‌ آمده که خوش‌بینانه‌ترین نمونه‌ی انقلاب صنعتی سوم است و تکنولوژی‌ها و محاسبات جدیدی را برای مجموعه وسیعی از شهرها و انسان‌ها فراهم می‌کند.

ما هفت مورد از این پروژه‌ها را در طیفی متنوع از نمونه‌های مهندسی تا آثار صنعتی و هنری ارائه کرده‌ایم. پروژه‌هایی که ۸۰ سال بعد از انتشار مقاله نوگرای لکوربوزیه و گشوده شدن افق‌های جدیدی رو به معماری نوین ساخته‌شده اند.


۱. های- فای/ استودیو معماری لیوینک


برج‌ های فی، برنده‌ی مسابقه سالانه‌ی معماران جوان موسسه‌ی موما پی اس وان، از آجرهایی بر پایه‌ی قارچ ساخته‌شده است. اگرچه تکنولوژی ساخت این آجرها پیشتر در مقیاس کوچکتر توسط شرکت‌هایی مانند Ecovative برای بسته‌بندی محصولات استفاده‌ شده، اما استودیو لیوینگ با شناسایی ظرفیت کاربردی این تکنولوژی در معماری به کمک مهندسین آروپ آجرهایی برای چیدمان برج‌ های فای تولید‌کرده است. فرم این سازه به‌ وسیله‌ی یک نرم‌افزار پارامتریک طوری طراحی شده که با وجود مصرف حداقلی مصالح، بیشترین میزان یکپارچگی را در ساختار بنا ایجاد کند.

۲. دیوار اسلیمی / مایکل هانس میر و بنیامین دیلن‌برگر

دیوار اسلیمی با توجه به محدودیت‌های فرمی موجود در طراحی پارامتریک و ساخت دیجیتال در نهایت به یک دیوار سه متری با بیش از ۲۰۰ میلیون سطح تزیینی مجزا تبدیل شد. طراحی الگوریتمی و پرینت سه بعدی این پروژه ظرفیت‌های جدی طراحی کامپیوتری را به نمایش می‌گذارد که می‌توان به وسیله‌ی آن آثاری خلق کرد که اگرچه کاربردی در زندگی ندارند اما کیفیت بهتری از جزییات را در مقایسه با بهترین دست‌ساخته‌های انسانی ارائه می‌کنند. با اینکه دیوار اسلیمی یک پروژه‌ی بسیار تجربی است اما به نظر می‌رسد که تمایل عمومی برای ساخت سفارشی این گونه آثار را افزایش‌داده است.

۳. دیوار برنامه‌ریزی‌شده / انستیتو تکنولوی فدرال زوریخ

در این پروژه یک بازوی رباتیک بر اساس مجموعه‌ای از منطق‌های ریاضی که توسط دانشجویان تعریف‌شده دیواری آجری می‌چیند. یک ربات صرفاً وظیفه تفسیر این منطق‌ها برای ساخت این فرم معماری را به عهده دارد و ربات‌های دیگر به‌صورت خودکار آجرها را با ترتیبی خاص در ردیف‌های منظم روی‌هم قرار می‌دهند. این تکنولوژی روش سنتی آجرچینی را منسوخ نمی‌کند بلکه مکمل آن بوده و این فرصت را فراهم می‌کند تا صاحبان این حرفه تمرکز بیشتری بر نقاطی داشته باشند که نیاز به دقت و مهارت بالایی دارد و ساخت آن توسط ربات‌ها ممکن نیست.

۴. لابریس فرایس پاویلیون/ THEVERYMANY

مزیت اصلی افزایش محاسبات کامپیوتری توانایی مهندسی ساختار فرم‌های پیچیده‌ای است که ساخت آن‌ها با روش‌های سنتی و آنالوگ امکان‌پذیر نخواهد بود. لابریس فرایس پاویلیون اثر استودیو THEVERYMANY برای آرت بازل میامی ساخته‌شده و در طراحی آن از نرم‌افزاری برای ایجاد یک فرم خود‌ ایستا از طریق صفحات نازک مصالح استفاده‌شده است. شکی نیست که سازه‌های خود‌ ایستا مانند لابریس فرایس فرم‌های هیجان‌انگیزی دارند اما بزرگ‌ترین ویژگی آن‌ها قابلیت کاهش مصرف مصالح است. لابریس فرایس پاویلیون از صفحات آلومینیومی ساخته‌شده که کمتر از یک میلی‌متر ضخامت دارند.

۵. سونای گروتو / Partisans

سونای گروتو در ساحل دریاچه‌‌ی هیورن قرار دارد و در ساخت آن مرزهای بین ساخت سنتی و دیجیتال محو‌ شده است. فضای داخلی این سونا با ترکیب مدل‌سازی دستی و دیجیتال و استفاده از طراحی و فرز سی ان سی ساخته‌شده است. استودیو Partisans با وجود استفاده‌ی مکرر از روش‌های ساخت دیجیتال، در این پروژه مجموعه‌ای از فرآیندهای طراحی دیجیتال و آنالوگ را به کار برد تا ردپای روش‌های سنتی را در این اثر حفظ کند.

۶. ماس ولتیکز / موسسه‌ی معماری پیشرفته کاتالونیا

در این پروژه رشد خزه‌ها از طریق یک سیستم مدولار افزایش‌ یافته و الکترون‌های آزاد حاصل از این رشد با استفاده از بیو فوتوولتائیک مهار و در تولید برق استفاده می‌شوند. خزه یکی از معدود گیاهانی است که می‌تواند در شرایط شهری رشد کند و به همین دلیل برای این آزمایش اولیه انتخاب‌شده است. این دیوار علاوه‌ بر ‌اینکه قابلیت پرورش هر گیاهی با درجات مختلف اثربخشی را دارد، یک عنصر زیبایی شناسانه‌ی بالقوه برای حل بحران‌های زیست محیطی به شمار می‌آید.

۷. آجر اکو بلوک / لابراتوار تحقیقاتی ام آی تی

اگرچه پیشرفت تکنولوژی در معماری اغلب به عنوان یک امرغیرضروری و نامعقول مطرح می‌شود اما مزایای پذیرش و استفاده از این تکنولوژی‌ها می‌تواند مشخصاً در برخی مناطق فقیرنشین بسیار تأثیرگذار باشد. آجرهای اکو بلوک با استفاده از خاکستر باقی‌مانده از سوختن مواد ارزان‌قیمت برای تولید انرژی در دیگ بخار ساخته می‌شوند. تولید این آجرها با از بین بردن مکان‌های وسیع دفن خاکستر و منسوخ کردن روش مخرب تولید آجرهای سفالی کوره‌پز که اخیراً در هند رایج شده است، دو مشکل را به‌طور هم‌زمان حل می‌کند. روی‌هم‌رفته، این آجرها در اوج گمنامی نقطه‌ی عطفی در تاریخ علم مواد و شیمی هستند و ظرفیت بالایی در ایجاد تأثیرات مطلوب زیست‌محیطی دارند.

برگرفته از : وبگاه عصر ساختمان


دوشنبه 1 شهریور 1395 ساعت 14:27  
 نظرات