طراحی و پدید آوردنِ یک آگهی نتیجهبخش در روزنامه کار آسانی نیست. دلیلش هم روشن است: از آن رو که روزنامهها و بهویژه صفحههای نیازمندیهایشان عمدتاً بهصورت دورنگ چاپ میشوند، همهی محتوا و نوشتهها آمیخته در هم و مخلوط به نظر میرسند.
اما طراح نوآور و آفرینشگر کلمبیایی، «فیلیپه سالازار»، در یک آگهی نامعمول که برای تبلیغ آشپزخانهی «Corona» طراحی کرده، شیوهای بیمانند به کار برده است، تا آگهی فرآوردهی مورد نظر به گونهای ویژه از دیگر آگهیها جدا و متمایز گردد.
کاری که سالازار کرد، این بود که بهجای کوشش برای جلب مخاطب با شعار و تصویر، تصمیم گرفت شکل آگهی را بهگونهای به بازی بگیرد که به پدید آمدنِ پنداشتِ دیداری (توهم بصری) بینجامد؛ به طوری که خوانندگان تنها با یک نگاه ببینند که چیزی در این آگهی غیرعادی است و مکث کنند.
همانگونه که دیده میشود، خطهای کج در میانهی صفحه، نوشتهها را به سوی یک نقطهی گریز مرکزی منحرف کردهاند و خطهای عمودی بیتغییر ماندهاند، تا یک فضای پرسپکتیو تکنقطهای به نمایش گذاشته شود. با این همه، آگهی نیاز به بررسی دقیقتر دارد تا بیننده/خواننده بهطور کامل دریابد داستان از چه قرار است.
پس از بررسی نزدیکتر آشکار میشود که «سالازار» برای پدید آوردنِ طرح آشپزخانهای که سهبعدی به نظر برسد، تایپوگرافی تبلیغ را بهگونهای هدفمند سامان بخشیده و شکل داده است: در نسخهی نهایی و چاپشده، به روشنی کابینتهای بالایی و پایینی، اجاقگاز همراه با هود پخت و پز، و ماشین ظرفشویی شکل گرفتهاند و به چشم میآیند.
جای شگفتی نیست که این طراحی هوشمندانه بسیار بسیار نتیجهبخش بود: آشپزخانهی «Corona» پس از انتشار این آگهی تبلیغاتی، با هجوم خریداران روبهرو شد و این استقبالِ شایان همچنان ادامه دارد.