www.iiiWe.com » این خانه آن‌قدر جمع‌جور است که پروانه‌ی ساخت نمی‌خواهد!

 صفحه شخصی گروه رسانه‌ای دیرین   
 
نام و نام خانوادگی: گروه رسانه‌ای دیرین
استان: اصفهان - شهرستان: اصفهان
شغل:  آگاهی‌رسانی تخصصی به متخصصانِ جامعه‌ی مهندسی
تاریخ عضویت:  1390/09/05
 روزنوشت ها    
 

 این خانه آن‌قدر جمع‌جور است که پروانه‌ی ساخت نمی‌خواهد! بخش معماری

10
برای دریافت فایلها باید از نرم افزار های ویژه دانلود استفاده نمایید. (برای اطلاعات بیشتر اینجا کلیک کنید)

«رابین فلاک» خانه‌ای طراحی کرده که آن‌قدر کوچک است که دست‌کم در کشور فنلاند نیازی به پروانه‌ی ساخت ندارد. طبق مقرراتِ ساخت‌وساز فنلاند، اگر سطح اشغالِ سازه کم‌تر از 96 یا 128 فوت‌مربع باشد (بسته به این که کجا ساخته می‌شود)، می‌تواند از فرآیند دریافت پروانه معاف شود. «فلاک» برای تبدیل ایده‌های مقدماتی خود به این طرح واقعی، از کمک یک زوج معمار فنلاندی بهره برد؛ و نتیجه، این خانه‌ی نوآورانه‌ی نقلی با حیاط‌خلوتی دنج و مطبوع است که به سبک روستایی و «گوشه‌باغی» ساخته شده است.



«فلاک» به پاس چشم‌انداز و محوطه‌ی پیرامون این خانه‌ی نقلی، نام آن را «نیدو» گذاشته است که به زبان ایتالیایی می‌شود: «آشیانه‌ی پرنده».
سطح اشغالِ این سازه بسیار جمع‌وجور است: 8.9 مترمربع، با یک ایوان 4.6 مترمربعی. بخش کلبه‌ی این طرح، با بخش‌بندی به بیش از دو سطح، یک اتاق‌خواب، فضای نشیمن و انباری را در خود جای داده است. جایی هم که این خانه در آن برپا شده است، از مناطق بکر و حفاظت‌شده‌ی فنلاند در کرانه‌ی دریاچه با چشم‌اندازهایی از محوطه‌های پیرامونی‌ست، که هم از طبقه‌ی زیرین و هم از انباری دیده می‌شوند.



طبقه‌ی همکف اتاق نشیمنی دنج با پنجره‌ای شورانگیز و ترغیب‌کننده است، که این حس و تصور را به بیننده می‌دهد که جهانِ بیرون از کلبه، به درون می‌خزد. پنجره‌های بزرگ همچنین امکان نفوذ روشنایی روز به سراسر کلبه را فراهم می‌کنند؛ و زاویه‌دار بودن‌شان هم جان می‌دهد برای تماشای آسمان و رصد و ستاره‌گردی. ایوان بیرونِ کلبه هم با اجاق و کباب‌پز و مبل‌های ویژه‌ی لمیدن، فضایی عالی‌ست برای به‌یادماندنی کردنِ وعده‌های خوراک.



«فلاک» کلبه را از مواد و مصالح بازیافتی ساخت، و پروژه سرجمع برایش 10500 دلار آمریکا خرج برداشت (غیر از زمانی که صرف اجرا شد). از بخت بدش، او نتوانست همان موقع از اقامتگاه دنج و طبیعت بکر پیرامونش لذت و بهره‌ای ببرد، زیرا برای خدمت سربازی فراخوانده شده بود. اما پس از یک سالی که در بیابان به سربازی گذشت، او سرانجام فرصتِ آن را یافت که با آسوده‌دلی و آرامش اوقاتش را در طبیعت بگذراند و لذت ببرد.



چهارشنبه 15 آبان 1392 ساعت 11:43  
 نظرات    
 
پیمان شبستانی 21:55 چهارشنبه 15 آبان 1392
0
 پیمان شبستانی
احتمالا از ساخت چنین ساختمان هایی هدفی دنبال میشه والا زیاد کاربردی نیستن
علیرضا احمدی 08:33 پنجشنبه 16 آبان 1392
0
 علیرضا احمدی
تبلیغات !!!
امیر یاشار فیلا 17:01 شنبه 18 آبان 1392
0
 امیر یاشار فیلا

بله استاد، درست متوجه شدید : تبلیغات