صفحه شخصی گروه رسانه‌ای دیرین   
 
نام و نام خانوادگی: گروه رسانه‌ای دیرین
استان: اصفهان - شهرستان: اصفهان
شغل:  آگاهی‌رسانی تخصصی به متخصصانِ جامعه‌ی مهندسی
تاریخ عضویت:  1390/09/05
 روزنوشت ها    
 

 آثار برگزیده‌ی جشنواره‌ی عکاسی بافت تاریخی تهران بخش عمومی

2


قریه‌ی تهران بیش از ۶۰۰ سال پیش نام شهر به خود گرفت و آغامحمدخان قاجار پس از مرگ کریم‌خان زند در یکم فروردین ماه سال ۱۲۰۰ هـ.ق شهر تهران را که میان حصار صفوی محصور بود، به‌عنوان پایتخت ایران برگزید.
در بررسی ریشه‌های نام تهران، گروهی از مورخان معاصر بر این باورند که سراسر دشت پهناوری که امروز تهران بزرگ خوانده می‌شود، در میان کوه‌های پیرامون، گود به نظر می‌رسید و به همین خاطر، « تَـهِ ران» نامیده شد.
تهران تا دوره‌ی آغاز سلطنت پهلوی به همان صورت اواخر عهد قاجار بر جای مانده بود؛ اما با آغاز دوره‌ی پهلوی دگرگونی‌های گسترده‌ای در آن پدید آمد و ساختارهای موجود حاکم بر جامعه، از این دگرگونی‌ها، تأثیر پذیرفت و تا زمان وقوع انقلاب، دست‌خوش تغیرات فراوانی شد. پس از انقلاب و نیز در زمان جنگ تحمیلی هشت‌ساله هم آسیب‌هایی بر پیکر این شهر وارد شد. اکنون این شهر جوان از بافت تاریخی غنی برخوردار است که برای همیشه در تاریخ قلب پایتخت ایران ماندگار است.
همان‌گونه که احتمالاً دوست‌دارانِ مباحث شهری و هنری می‌دانند، سازمان زیباسازی شهر تهران با همکاری ستادی متشکل از کمیته‌ی پی‌گیری خانه‌های تاریخی تهران، با حمایت دفتر نماینده‌ی شهردار تهران در هیأت­های امنای اماکن تاریخی، موزه­ها و میراث فرهنگی و ستاد گردشگری شهر تهران، با مشارکت کمیسیون ملی یونسکو در ایران، کمیته‌ی ملی موزه های ایران (ایکوم)، خانه‌ی هنرمندان ایران، انجمن عکاسان میراث فرهنگی، بنیاد فردوسی، انجمن مفاخر معماری ایران، عکاسخانه‌ی شهر، خانه‌ی فرهنگ جاودان، پایگاه خبری ایران بزرگ، سایت گزارشگر صنعتی و بنیاد مطالعات اقتصاد و شهر، با هدف پاسداری از میراث ارزشمند تاریخی تهران از راه ثبت و بازتاب دادنِ آن، نخستین جشنواره‌ی و نمایشگاه عکس بافت تاریخی «ته‌ران» را چندی پیش با رویکرد زندگی در محلات قدیم برگزار کرد.
مهرداد اسکویی، مجید ناگهی، سعید محمودی ازناوه، ساعد نیک‌ذات و احمد محیط طباطبایی، داوران جشنواره و سجاد عسگری و محمد ابراهیم صافی، دبیران اجرایی و هنری جشنواره‌ی عکاسی بافت تاریخی «ته‌ران» بودند.
نمایشگاه این جشنواره از نهم تا هفدهم خردادماه امسال در نگارخانه‌های «نامی» و «میرمیران» خانه‌ی هنرمندان ایران برپا بود و 127 عکس در آن به نمایش درآمدند.
عکس‌های به‌نمایش‌درآمده، بیش‌تر دربردارنده‌ی این مضامین بودند: جلوه‌های خاص از زیستِ اجتماعی در بافت تاریخی تهران (نشاط، صمیمیت و جنب‌وجوش در محله­ها)، امید و عشق به زندگی در محله‌های قدیمی تهران، معرفی جاذبه‌های تاریخی ـ گردشگری، نگاه مسئولانه(وظیفه)ی مردم و مدیران برای پاس‌داشت بافت تاریخی تهران، حفظ آثار تاریخی در بافت تهران، اثربخشی بافت تاریخی در هویت دادن به جامعه، نمایش جلوه‌های معماری در بافت تاریخی تهران، نگاه به مرمت‌ها و تخریب‌ها و آسیب‌شناسی بافت‌های فرسوده و نگاه به آسیب‌رسانی به بافت‌های تاریخی و ارزشمند.
با هم به تماشای شماری از این عکس‌ها می‌نشینیم:


















یکشنبه 9 آذر 1393 ساعت 14:28  
 نظرات    
 
م افتخاری 12:27 دوشنبه 10 آذر 1393
1
 م افتخاری
تصویر کولرگازی در درگاه پنجره قدیمی

و

در ورودی مدفون شده در گذر زمان

در نوع خود جالب و تفکر انگیزاننده است
سپاس