صفحه شخصی گروه رسانه‌ای دیرین   
 
نام و نام خانوادگی: گروه رسانه‌ای دیرین
استان: اصفهان - شهرستان: اصفهان
شغل:  آگاهی‌رسانی تخصصی به متخصصانِ جامعه‌ی مهندسی
تاریخ عضویت:  1390/09/05
 روزنوشت ها    
 

 تعویض روغنی در کاروان‌سرای تاریخی! بخش عمومی

4


زمانی برای خودش برو و بیایی داشته و «کاروان‌سرا» می‌خواندندش؛ اما اکنون جایی شده است برای کپرنشینان، پارکِ خودروهای سنگین و تعویض روغن! شماره‌ی ثبت ملی هم که به آن داده‌اند ـ عنوانی که قاعدتاً می‌بایست بیمه‌ی عمر این بنای تاریخی باشد ـ نتوانسته در برابر نابودگران و بی‌مسئولیت‌ها نگه‌دار و نگهبانش باشد.
به گزارش خبرنگار میراث فرهنگی ایسنا، کاروان‌سرای «علی‌آباد» قم ناخوش‌احوال است. این‌جا پس از کاروان‌سرای «حوض‌سلطان» در کنار راه تازه‌ی تهران ـ قم، در دوره‌ی قاجاریه ساخته شد. از ویژگی‌های برجسته‌ی کاروان‌سرای علی‌آباد، سردر آن است و به‌جای آن که جلوتر از دیوارهای دور و بر باشد، پس نشسته و با ازاره‌های دالبری و ستون‌های کوتاهِ بالای دیوارها آراسته شده است.
همچنین، به‌جای ایوان اصلی، یک پس‌نشستگی در حیاط دارد، که پشتِ آن، سرای پذیرایی ساخته شده است. این شیوه‌ی ساختمانی در خانه‌های کاشان و یزد معمول بود، اما نظیر آن در کاروان‌سراهای دیگر دیده نشده است.


در گوشه‌ی‌ کاروان‌سرا برج‌هایی به کلاه فرنگی منتهی می‌شوند. در محور بنا، قهوه‌خانه و گرمابه واقع بوده و در سوی دیگر مسافرخانه‌ای برای مسافرانِ درجات بالاتر اجتماعی در نظر گرفته بوده‌اند. در پشت مسافرخانه نیز باغ کوچکی با درخت‌های انار و حوضی دارای آب پاکیزه وجود داشته است.
مدیرکل میراث فرهنگی قم در پاسخ به پرس‌وجو و پی‌گیریِ ایسنا درباره‌ی وضعیت این کاروان‌سرا می‌گوید: معاون سازمان میراث فرهنگی بعد از بازدید از محل اعلام کرد از این محل به‌عنوان پارکینگ عمومی استفاده نمی‌شود، اما کسانی که در آن محل ساکن هستند، خودروهایشان را آن‌جا پارک می‌کنند و پس از بررسی‌هایی که انجام گرفت، اعلام کردند استفاده‌ی این‌چنینی به مجموعه‌ی علی‌آباد آسیب نمی‌رساند و زمانی که یگان حفاظت سازمان میراث فرهنگی به محل مراجعه کرده، تنها یک نیسان در آن‌جا پارک بوده است.
عیسی رضایی در پاسخ به این پرسش خبرنگار ایسنا که آیا بهتر نیست نظارتی در این زمینه وجود داشته باشد، می‌گوید: ما نمی‌توانیم ساکنان آن منطقه را حذف کنیم، اما اگر از این محل به عنوان پارکینگ عمومی استفاده شود، طبعاً به بنای کاروان‌سرا آسیب می‌رسد.
او می‌افزاید: بنای آن‌جا ملک شخصی است و قانوناً سازمان میراث فرهنگی قم می‌تواند 50درصد هزینه‌ی مرمت آن را پرداخت کند. کارشناسان میراث هم برای این کار مراجعه کرد‌ه‌اند تا در این زمینه پرونده تشکیل بدهند، تا بخش دیگر هزینه مربوط به مرمت را مالک پرداخت کند. در حال حاضر مالک با تشکیل پرونده در این زمینه موافقت کرده است و این خودش نگاه مثبتی است.


داوری با شما ...



برگرفته از :
www.isna.ir

ویرایش و آماده‌سازی : گروه رسانه‌ای دیرین



شنبه 18 بهمن 1393 ساعت 10:05  
 نظرات    
 
میثم تقی‌زاده 11:47 یکشنبه 19 بهمن 1393
1
 میثم تقی‌زاده
چه افتضاع میراث کشور اینطوری نابود شه !!!
سن سی خلیلی فرد 17:21 یکشنبه 19 بهمن 1393
0
 سن سی خلیلی فرد
باسلام ودرود بی پایان   برشما ودیگردوستان من وتو  صنعت  این افتضاح خاکی ست بر سر فرهنگ اصیل ترین نژادهای روی زمین   نگران سایه های بلند تر نباشید  افتابی که این سایه را بزرگ جلو میدهد رو به تاریکی ست شبه این جمله از یک امام بزرگ است  امام صادق ع40 میلیار تومن اعتبار  جهت مرمت تایخ شفاهی اصفهان دراستانه  سفر  به نصف جهان را مطالع  کنید تاشاید به فردای امید وار تر برسیم . بازههم متشکرم ...